Selská omeleta
Fotogalerie:

Selská omeleta

Zuzana Kuzníková
Zuzana Kuzníková
Orlová - Lutyně

Rychlá, levná a velmi chutná večeře.

Zuzana Kuzníková, Orlová - Lutyně 

Ingredience

  • 1 kg brambory
  • 5 lžic olej
  • 4 vejce
  • sůl, pepř, vegeta
  • hrst pažitka
  • 1 ks párek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout.
  2. Oloupané brambory nakrájené na kolečka orestujeme na oleji dozlatova.
  3. Párek nakrájíme a přidáme k bramborám. Vejce rozmícháme s pažitkou, solí, pepřem a vegetou a nelijeme na brambory. Počkáme, dokud omeleta nabyde tvar a podáváme.

  4. Když jsou brambory opečené z obou stran, tak je zaliju rozmkvedlanými vejci a nechám ztuhnout. Podávat můžeme s kyselým okurkem. Dobrou chuť.
Tisknout