Pomazánka à la humr
Fotogalerie:

Pomazánka à la humr

Pavel Štrougal
Pavel Štrougal
Ústí nad Labem - Krásné Březno

Pošmákni si, je dobrá a zdravá.

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Ingredience

  • Ingredience
  • 100 g mrkev
  • 100 g celer
  • podle chuti sůl a pepř
  • 1 bobkový list
  • 4 kuličky nové koření
  • 200 g rybí filé
  • 250 g majonéza
  • špetka cukr
  • trocha citronová šťáva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kostky. Vložíme ji do vroucí osolené vody s novým kořením a bobkovým listem a uvaříme do poloměkka. K zelenině přidáme rybí filé a vše uvaříme doměkka. Vývar scedíme (dá se použít např. do rybí polévky) a odstraníme koření.
  2. Maso a zeleninu rozmačkáme vidličkou na kaši a necháme vychladnout. Nakonec vmícháme majonézu‚ dochutíme solí‚ pepřem‚ cukrem a citronovou šťávou. Podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)


Zpět na článek: Pomazánka à la humr
Tisknout