Vaječné karbanátky
Fotogalerie:

Vaječné karbanátky

Martina Taušová
Martina Taušová
Tasovice

Vhodné pro vegetariány. Komu bude chybět maso, může přidat slaninu nebo špek.

Martina Taušová, Tasovice

Ingredience

  • 5 vejce
  • 1 plátek toustový chléb
  • mléko
  • strouhanka
  • petrželka
  • hořčice
  • sůl
  • pepř
  • olej

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V míse rozdrobíme 1 plátek toustového chleba, zalejeme mlékem, přidáme 4 natvrdo uvařená vejce, která nakrájíme na malé kousky. Do směsi rozklepneme jedno syrové vejce,  přidáme lžíci plnotučné hořčice, petrželku a trochu strouhanky, aby se hmota spojila. Osolíme a opepříme podle chuti.
  2. Vytváříme malé placičky, které obalujeme ve zbylé strouhance. Následně smažíme dozlatova na oleji. Podáváme s vařeným bramborem.
Tisknout