Sváteční příloha k pečenému masu
Fotogalerie:
 

Sváteční příloha k pečenému masu

Ludmila Příhodová
Ludmila Příhodová
Vsetín

Kuličky se mohou podávat i na sladko jako hlavní jídlo

Ludmila Příhodová, Vsetín

Ingredience

  • 500 g vařené strouhané brambory
  • 150 g solamyl
  • 75 g krupice
  • 1 vejce
  • strouhanka
  • máslo
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Na pánvi rozpustíme máslo a opražíme na něm strouhanku.

  2. krok2

    Brambory uvaříme ve slupce, po vychlazení oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme solamyl. krupici, vejce, sůl a rychle uhněteme hladké těsto.

  3. krok3

    Vytvoříme kuličky velikosti menšího vlašského ořechu.

  4. krok4

    Kuličky vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme (vodou nešetříme).

  5. krok5

    Po uvaření za tepla obalíme v opražené strouhance a ihned podáváme.

     


Zpět na článek: Sváteční příloha k pečenému masu
Zpět na článek: Sváteční příloha k pečenému masu
Zpět na článek: Sváteční příloha k pečenému masu
Zpět na článek: Sváteční příloha k pečenému masu
Zpět na článek: Sváteční příloha k pečenému masu
Zpět na článek: Sváteční příloha k pečenému masu
Tisknout