Čertovská jatýrka
Fotogalerie:
 

Čertovská jatýrka

Jana Tomikowská
Jana Tomikowská
Orlová-Lutyně

Tento recept je dobrý, nenáročný na přípravu a všichni kdo mají rádi játru si pochutnají. Jako přílohu můžete zvolit i těstoviny.

Jana Tomikowská, Orlová - Lutyně

Ingredience

  • 500 g kuřecí játra
  • 250 ml smetana
  • 1/4 lžičky chilli
  • trochu pepř
  • 2 lžičky mletá sladká paprika
  • 1 cibule
  • 1 lžička vegeta

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Nejprve si nakrájíme cibuli na malé kostičky a játra na malé kousky.
  2. krok2 Na oleji zpěníme nadrobno pokrájenou cibulku. Až zesklovatí, přidáme mletou papriku a chilli, krátce osmahneme a zalijeme jednou sklenkou vody. Přidáme na kousky pokrájená játra, ochutíme pepřem a dusíme do změknutí.
  3. Nakonec zalijeme smetanou a necháme přejít varem. Odstavíme a dochutíme vegetou. Podáváme s rýží.
Tisknout