Bílková fritátová omeleta
Fotogalerie:

Bílková fritátová omeleta

Irena Válová

Vyškov

Názory na to, kolik vajec týdně jíst, se různí. Mám vysoký tlak a raději si dělám omeletu bez žloutků. 

Irena Válová, Vyškov

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 1 mrkev
  • 1 hrst zelený hrášek
  • 1 hrst kukuřice
  • 5 menších růžiček květák
  • 1 svazek čerstvá petrželka
  • špetka sůl
  • trocha čerstvě mletý pepř
  • trocha máslo
  • 3 bílek

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mrkev opláchneme a oloupeme. Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka. Květákové růžičky rozdělíme na malé kousky.

  2. Hrášek a kukuřici smícháme s pokrájenou mrkví a květákem. Zeleninu spaříme vroucí vodou. Vodu slijeme a do směsi vložíme trochu másla (jenom na dochucení) a nadrobno nasekanou petrželku. Všechno promícháme, dosolíme a dopepříme podle vlastní chuti. 

  3. Oddělíme bílky od žloutků. Zeleninovou směs vhodíme do pánve, rovnoměrně rozprostřeme a zalijeme lehce prošlehanými bílky. Přidávat olej sice není nutné, ale malá kapka smažení usnadní.

  4. Hotovou omeletu můžeme před podáváním lehce okořenit trochou pepře a soli. 

  5. TIP: Díky této zdravé zeleninové omeletě se snadno zbavíš přebytečných bílků, které často zbývají při pečení. 

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)


Zpět na článek: Bílková fritátová omeleta
Tisknout