Korejské kořeněné okurky
Fotogalerie:

Korejské kořeněné okurky

Vance O'Reilly

Dobříš

Osvěžující kořeněná pochoutka.

Vance O'Reilly, Dobříš

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 2 dlouhé okurky
  • 2 lžičky sůl
  • 1 šalotka nebo porek nakrájený na plátky
  • 1 stroužek česnek
  • 1/2 lžičky cukr
  • podle chuti čerstvý zázvor
  • 1/4-1/2 lžičky chilli

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Okurky oloupeme a rozkrojíme podélně na poloviny. Vydlabeme semena, rozkrojíme podélně na čtvrtiny a potom příčně na zhruba 2,5 cm dlouhé kousky.

  2. Dáme je do mísy, osolíme, promícháme a necháme 15 minut odpočívat při pokojové teplotě. Pak je opláchneme a osušíme. Dáme je zpět do mísy, přidáme ostatní přísady a promícháme. Zakryjeme a necháme v lednici odležet asi 4 hodiny.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)


Zpět na článek: Korejské kořeněné okurky
Tisknout