Provensálské bagety
Fotogalerie:

Provensálské bagety

Renata Bílá

Olomouc

Dají se jíst samotné, ale já je mám nejraději s balkánským sýrem nakrájeným na kousky a zakápnutým olivovým olejem a s rajčaty.

Renata Bílá, Olomouc

Ingredience

  • Těsto
  • 800g hladká mouka
  • 2 lžíce provensálské bylinky
  • 4 stroužky česnek
  • 2 balíčky sušené droždí
  • 2 lžičky sůl
  • podle chuti semínka (slunečnice, dýně)
  • 100ml olivový olej
  • 400ml vlažná voda
  • 1 na potření vejce
  • trocha sezam a hrubá sůl na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekárny nalijeme vodu a olej. Přisypeme mouku, bylinky, nakrájený česnek a semínka. Do jednoho rohu nasypeme droždí, do druhého sůl. Na pekárně nastavíme program na zpracování těsta. 

  2. Po vykynutí vyndáme těsto na vál a utvoříme 4 bagety. Přendáme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme vejcem a posypeme sezamem a solí. Pečeme asi 30 minut.

Pošli recept! 1/2012 (6.12.2011)


Zpět na článek: Provensálské bagety
Tisknout