Dáváme mu přednost před tím klasickým, je mnohem lepší.
Helena Kadlecová, Ostrava
Ingredience
- Hlavní suroviny
- 500g brambory vařené ve slupce
- 3 menší červená řepa
- 1 avokádo
- červená cibule šťáva z citronu
- sůl 1 menší
- špetka pepře trocha
- olej 1 větší
- majonéza Helman's 1 lžíce
- trochu na ozdobu pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
-
Červenou řepu uvaříme doměkka (trvá to asi 15 minut), oloupeme a také ji nakrájíme na slabé plátky. Avokádo podélně rozřízneme, vyjmeme pecku, dužinu nakrájíme na kostičky a zakápneme citronovou šťávou. Cibuli nakrájíme na tenké proužky.
-
Všechny suroviny smícháme, podle chuti osolíme a posypeme čerstvě namletým pepřem, zakápneme olejem a opatrně vmícháme majolku.
-
Nakonec salát ozdobíme pažitkou a podáváme nejlépe ještě vlažný.