Králičí maso v omáčce s hráškem
Fotogalerie:

Králičí maso v omáčce s hráškem

Martina Antalová
Martina Antalová
Odolena Voda

Z králíka dělám často řízky, chutná nám ale i v omáčce. 

Martina Antalová, Odolena Voda 

Ingredience

  • Hlavní suroviny
  • 300g králičí maso z hřbetu
  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule
  • 1 lžíce paprika
  • trocha sůl a pepř
  • 150g sterilovaný hrášek
  • 3 stroužky česnek
  • 1 lžíce vegeta
  • trocha mouka

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na špalky, vložíme do kastrolu s olejem, pokrájenou cibulí a paprikou. 

  2. Orestujeme, osolíme a opepříme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Přidáme hrášek i s nálevem. Dochutíme česnekem a vegetou. Můžeme ještě zahustit moukou a pak krátce povařit. 

  3. TIP: Kromě hřbetu můžeš použít i maso ze zadních králičích stehen, které je také hodně libové a díky omáčce není suché. Kvůli barvě zkus přidat pár koleček mrkve.

Pošli recept! - Speciál - Maso (12.12.2011)


Zpět na článek: Králičí maso v omáčce s hráškem
Tisknout