Sójový katův šleh
Fotogalerie:

Sójový katův šleh

Štěpánka Hegrová
Štěpánka Hegrová
Bílina

I ze sóji se dá připravit velice chutné jídlo.

Štěpánka Hegrová, Bílina

Ingredience

  • 1 sáček sójové nudličky
  • 1 sklenička pikantní nakládaná zelenina Tompa
  • 1 velká cibule
  • koření na čínu dle chuti
  • sůl, pepř
  • cca 3 lžíce kečup
  • dle chuti worchester

Doba přípravy

Počet porcí

3-4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové nudličky uvaříme v osolené vodě (můžeme přidat i bujon) a vymačkáme přebytečnou vodu.

  2. Cibuli nakrájíme na větší kousky, zpěníme na tuku či oleji, přidáme nudličky, Tompu, sůl,pepř, koření na čínu, zastříkneme worchestrem a zalijeme trochou vody.

  3. Když zelenina změkne, přidáme dle chuti kečup, popřípadě dochutíme kořením a můžeme lehce zahustit škrobem rozpuštěným ve vodě. Podáváme s hranolkami, s rýži nebo jinak opečenými bramborami.

Pošli recept! - Speciál - Jídla za pár korun (21.1.2013)

Tisknout