Okurková rajčátka
Fotogalerie:

Okurková rajčátka

Milan Machurka

Praha
Nestihla ti dozrát rajčata? Zkus ta zelená naložit jako okurky. Chutnají skvěle!
Milan Machurka, Praha

Ingredience

  • Suroviny
  • 2 kg rajčata
  • 4 mrkev
  • 2 cibule
  • Nálev
  • 3 l voda
  • 1 lžička sůl
  • 350 g cukr krupice
  • 1 deko
  • 1 l ocet
  • 5 bobkový list
  • 8 kuliček nové koření
  • 5 kuliček pepř celý

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme nálev. Do vody dáme sůl, cukr, deko a všechno koření. Směs přivedeme k varu. Odstavíme ji a přidáme ocet.
  2. Do zavařovacích sklenic naskládáme omytá menší nedozrálá rajčata. Prokládáme je na kolečka nakrájenou očištěnou mrkví a na plátky nakrájenou oloupanou cibulí.
  3. Pak naplněné sklenice zalijeme vychladlým nálevem. Zavíčkujeme je a dáme do trouby sterilovat (přibližně 15–20 minut při 80 °C). Ještě horké sklenice vyjmeme z trouby a dnem vzhůru je položíme na utěrku na stůl. Necháme pomalu vychladnout.

Pošli recept! 9/2011 (9.8.2011)


Zpět na článek: Okurková rajčátka
Tisknout