Játrová omáčka
Fotogalerie:

Játrová omáčka

Otto Plášek

Brno
Podávej s vejcem na hniličku a s knedlíkem.
Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 500 g játra vepřová
  • 1 cibule
  • 1 l mléko
  • dle potřeby mouka hladká
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 lžíce sádlo
  • 1 stroužek česnek

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Játra nakrájíme na menší kostky společně s cibulí. Do mixéru dáme játra‚ cibuli a stroužek česneku a vše rozmixujeme.
  2. Do hrnce dáme lžíci sádla, a když se rozpustí, vlijeme rozmixovanou směs. Mícháme‚ jinak se bude přichytávat ke dnu. Jakmile je játrová směs orestovaná, přilijeme 500 ml mléka a vaříme‚ aby játra změkla. Po 30 minutách osolíme a opepříme. Ve zbylém mléce rozmícháme mouku a vlijeme do omáčky. Ještě 15 minut vaříme za občasného míchání.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)


Zpět na článek: Játrová omáčka
Tisknout