Rajská polévka se zázvorem
Fotogalerie:

Rajská polévka se zázvorem

Karolina Kočí

Znojmo
Je nejen zdravá‚ ale i velmi chutná. Myslím, že neurazí žádného labužníka.
Karolina Kočí, Znojmo

Ingredience

  • 2 ks brambory
  • 1 ks mrkev
  • 1 ks petržel
  • dle chuti celer
  • 2 lžíce olej
  • 3 kuličky nové koření
  • 3 kuličky pepř celý
  • 1 ks bobkový list
  • dle chuti vegeta
  • 1 konzerva rajčata drcená
  • dle potřeby zázvor čerstvý
  • 3 lžíce bulgur

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu a brambory očistíme a pokrájíme na kostičky. Osmažíme na oleji (nejlepší je olivový)‚ pak přidáme koření a vše zalijeme jedním litrem vody. Přidáme trochu vegety a vaříme asi 15 minut.
  2. Když je zelenina téměř měkká, přidáme drcená rajčata a nadrobno pokrájený zázvor (pokud na něj nejsi zvyklá, stačí i malý kousek, čerstvý zázvor je dost silný). Polévku ještě krátce povaříme.
  3. Ke konci vaření přidáme bulgur. Povaříme dvě minuty a pak polévku necháme asi 20 minut odstát. Na talíři můžeme ozdobit bylinkami.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)


Zpět na článek: Rajská polévka se zázvorem
Tisknout