Hrachovo-bramborová kaše
Fotogalerie:

Hrachovo-bramborová kaše

Irena Slováčková

Ústí nad Labem
Netradiční jídlo pro milovníky luštěnin.
Irena Slováčková, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 konzerva hrášek sterilizovaný
  • 2-3 brambory
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka majoránka
  • 2 stroužky česnek
  • 200 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z hrášku slijeme vodu a opláchneme ho, pak ho uvaříme doměkka.
  2. Vařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Přidáme je k hrášku‚ osolíme, opepříme, dáme majoránku a prolisovaný česnek. Přilijeme horké mléko a nakonec vše rozmixujeme na kaši.

    TIP: Hrášek můžeš použít i zmrazený nebo také suchý, ale ten je nutno předem přes noc namočit ve vodě.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)


Zpět na článek: Hrachovo-bramborová kaše
Tisknout