Cibulánky
Fotogalerie:

Cibulánky

Lenka Danišová

Jirkov
Nejlepší jsou druhý den, pěkně odleželé.
Lenka Danišová, Jirkov

Ingredience

  • 500 g cibule
  • 4 lžíce olej
  • 250 g tvaroh tučný
  • 250 g mouka žitná
  • 100 g sýr eidam
  • dle chuti muškátový květ
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • dle potřeby tuk na vymázání plechu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostičky.
  2. Na pánvi ji necháme na oleii zesklovatět a mírně prochladlou ji smícháme s tvarohem a moukou. Osolíme a přidáme dle chuti koření.
  3. Namočenýma rukama rozprostřeme na vymazaný plech. Posypeme strouhaným sýrem. Pečeme při 200 °C asi 25 minut (dokud sýr nezezlátne).

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Tisknout