Lívance  z kefíru
Fotogalerie:

Lívance z kefíru

Anna Vovosná

Balohrádek
Tyhle nemusíš dávat kynout.
Anna Vovosná, Balohrádek

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 lžíce cukr krupice
  • 500 ml kefír
  • 250 g mouka hladká
  • špetka sůl
  • dle potřeby tuk na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

23

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky s cukrem utřeme dohladka.
  2. Pomalu k nim přiléváme kefír a přisypáváme mouku. Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků, osolíme.
  3. Smažíme lívance, které hned mažeme džemem.

    TIP: Lívance můžeš ozdobit šlehačkou. Moc dobré jsou bez džemu, jen posypané skořicovým cukrem.

Pošli recept! 2/2011 (11.1.2011)


Zpět na článek: Lívance z kefíru
Tisknout