Bramborák à la rösti
Fotogalerie:

Bramborák à la rösti

Květa Kroupová

Praha
Není sice tak laciný jako ten klasický, ale zato je výborný!
Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 3 brambory
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 20 ml olej
  • 3 vejce
  • 3 plátky debrecínka
  • 3 plátky sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme nahrubo, osolíme a velkou lžíci jich dáme do rozpáleného oleje. Vidličkou pevně umačkáme placičku a opečeme z jedné strany.
  2. Potom ji obrátíme a střed placky porušíme – trochu roztrháme. Rozklepneme do něj celé vejce. Přiměřeně osolíme a opepříme, do vejce položíme plátek uzeniny a natrhaný plátek sýra.
  3. Pánev přiklopíme a placku pečeme, dokud není vajíčko sražené. Podáváme se zeleninovou oblohou.

Pošli recept! 1/2011 (13.12.2010)


Zpět na článek: Bramborák à la rösti
Tisknout