Rychlé, levné a hlavně zdravé pomazánky.
Miloslava Landová, Hradec Králové
Ingredience
- 100 g majonéza
- 2 mrkev
- 1 celer
- špetka pepř bílý
- sůl podle chuti
- 1 máslo pomazánkové
- 1 pórek
Doba přípravy
Počet porcí
20
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Zeleninu důkladně opláchneme a mrkev a celer ještě oloupeme.
-
Do jedné misky si nastrouháme najemno celer a do další mrkev.
-
Pórek nakrájíme hodně najemno a přidáme k němu nastrouhanou mrkev.
-
Do misky s celerem vmícháme půl majolky a k pórku a mrkvi přidáme pomazánkové máslo a druhou půlku majolky. Obě pomazánky podle chuti osolíme a opepříme.
-
Mažeme na plátky veky nebo nakrájené housky na plátky. Ozdobíme dle fantazie.
TIP: Pomazánky můžeš dochutit česnekem nebo čerstvými sekanými bylinkami.