Zeleninové pomazánky z mrkve a celeru
Fotogalerie:

Zeleninové pomazánky z mrkve a celeru

Miloslava Landová

Hradec Králové
Rychlé, levné a hlavně zdravé pomazánky.
Miloslava Landová, Hradec Králové

Ingredience

  • 100 g majonéza
  • 2 mrkev
  • 1 celer
  • špetka pepř bílý
  • sůl podle chuti
  • 1 máslo pomazánkové
  • 1 pórek

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zeleninu důkladně opláchneme a mrkev a celer ještě oloupeme.
  2. Do jedné misky si nastrouháme najemno celer a do další mrkev.
  3. Pórek nakrájíme hodně najemno a přidáme k němu nastrouhanou mrkev.
  4. Do misky s celerem vmícháme půl majolky a k pórku a mrkvi přidáme pomazánkové máslo a druhou půlku majolky. Obě pomazánky podle chuti osolíme a opepříme.
  5. Mažeme na plátky veky nebo nakrájené housky na plátky. Ozdobíme dle fantazie.

    TIP: Pomazánky můžeš dochutit česnekem nebo čerstvými sekanými bylinkami.

Pošli recept! - Speciál - Letní párty (23.6.2010)

Tisknout