Krabí  kremrole
Fotogalerie:

Krabí kremrole

Ivana Bartušková

Bítovčice
Bez těchto kremrolí se neobejde žádná party.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 500 g těsto listové
  • 250 g krabí tyčinky
  • 1 vejce
  • dle chuti koření na ryby

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Vychlazené listové těsto vyválíme na plát asi 3 mm silný. Rádýlkem nebo ostrým nožem ho nakrájíme na pruhy asi 3 cm široké, které jemně posypeme rybím kořením.
  2. Pruhy těsta navíjíme na krabí tyčinky tak, aby se okraje těsta překrývaly. Takto vzniklé kremrole skládáme na plech, kde je potíráme rozšlehaným vejcem.
  3. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a asi po 10 minutách snížíme teplotu a zvolna dopečeme. Jako příloha se hodí třeba lehký listový salát.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Tisknout