Vdolky se slaninou  a sýrem
Fotogalerie:

Vdolky se slaninou a sýrem

Lucie Kudrová

Varnsdorf
Slané vdolky se hodí k pivu či vínu.
Lucie Kudrová, Varnsdorf

Ingredience

  • 500 g mouka hladká
  • 50 g droždí
  • 250 ml voda
  • 1 lžička cukr krupice
  • 6 lžic olej
  • 1 lžíce sůl
  • 1 vejce
  • 1 lžíce kmín
  • 14 plátků slanina anglická
  • 250 g cibule
  • sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z mouky, cukru, droždí, vody, oleje a soli vypracujeme těsto. Dáme kynout.
  2. Těsto rozdělíme na 14 dílů. Z každého dílu uděláme malý bochánek a dáme ho na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme kmínem, obložíme slaninou, podušenou cibulí a sýrem. Pečeme asi 20 minut při 200 °C.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)


Zpět na článek: Vdolky se slaninou a sýrem
Tisknout