Čatní
Fotogalerie:

Čatní

Karel Hájek

Meziboří
Bez této pochoutky se neobejde žádné grilování.
Karel Hájek, Meziboří

Ingredience

  • 1 cuketa
  • dle potřeby cibule
  • 1/2 sáčku pepř celý
  • dle potřeby olej
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Cuketu oloupeme, zbavíme jader a nakrouháme na struhadle na plátky. Cibuli (množství určíme tak, aby bylo v poměru k cuketě asi 2:3) oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Vše naskládáme do jedné mísy. Pak přidáme pepř a osolíme. Zalijeme olejem tak, aby při míchání všechny ingredience po sobě klouzaly.
  3. Naplníme do zavařovacích sklenic. Takto připravenou pochoutku umístíme do lednice nebo chladnější místnosti, kde vydrží až měsíc. Výborně se hodí k pečenému masu.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)


Zpět na článek: Čatní
Tisknout