Rizoto z krabích tyčinek
Fotogalerie:

Rizoto z krabích tyčinek

Martina Váňová

Žebrák
Rychlé, levné a zdravé jídlo k večeři i k obědu.
Martina Váňová, Žebrák

Ingredience

  • 250 g rýže
  • 1 balení krabí tyčinky
  • 1 protlak rajčatový
  • 200 g sýr eidam
  • 1 cibule
  • trocha olej
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Uvaříme rýži. Krabí tyčinky krátce spaříme horkou vodou a rozkrájíme na menší kousky. Cibuli nebo pórek nakrájíme na kostičky a osmahneme je na oleji.
  2. Přidáme krabí tyčinky‚ osolíme‚ opepříme a krátce orestujeme. Zalijeme rajským protlakem nebo kečupem‚ chvilinku povaříme a přisypeme uvařenou rýži.
  3. Nastrouhaný sýr zamícháme do rizota. Podáváme s kyselými okurkami a rajčaty.

Pošli recept! 4/2010 (10.3.2010)

Tisknout