Pikantní plněná veka zpestří a obohatí každý sváteční i všední stůl. Jistě zachutná všem.
Ladislav Jelen,
Uherské Hradiště
Ingredience
- 1 veka
- 2 vejce vařená
- 1 okurka kyselá
- 1 feferonka
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce hořčice plnotučná
- 3 trojúhelníčky sýr tavený
- majonéza dle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
20
Orientační cena
40 Kč
Postup přípravy
-
Veku příčně rozřízneme a lžící vydlabeme.
-
Do připravené nádoby vložíme vydlabaný obsah veky, který rozdrobíme na menší kousky.
-
Postupně do nádoby přidáváme připravené přísady a vytvoříme tak nádivku, kterou vydlabanou veku naplníme.
-
Dáme na pár hodin do ledničky, aby veka ztuhla. Krájíme na plátky. Můžeme podávat se salátem.