Tvarohové lívanečky
Fotogalerie:

Tvarohové lívanečky

Pavla Kroupová

Karviná-Hranice
Jsou levné a rychlé. A jak báječně chutnají! Bývají hned pryč.
Pavla Kroupová, Karviná-Hranice

Ingredience

  • 1 tvaroh
  • 4 vejce
  • olej na smažení
  • 3/4 hrnku mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 20 lžic mléko
  • šlehačka podle chuti
  • džem na potření

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Tvaroh, mléko, mouku, prášek do pečiva a vejce smícháme ve větší míse. Mělo by vzniknout středně husté těsto. Na pánvi necháme rozehřát olej. Pomocí lžíce nabíráme těsto a smažíme.
  2. krok2
    Usmažené lívanečky necháme chvíli na papírovém ubrousku, aby vsákl tuk a lívanečky nebyly příliš mastné. Potřeme je džemem nebo marmeládou a můžeme dozdobit šlehačkou.
     
    TIP: Lívanečky podáváme nejlépe s kompotem. Pokud je chceš opravdu hezky upravit, na šlehačku můžeš naaranžovat třešničku, kousky nastrouhané čokolády nebo rozinky.

Pošli recept! - Speciál - Levné recepty (24.3.2010)

Tisknout