Polévka líné hospodyně
Fotogalerie:

Polévka líné hospodyně

Kateřina Samková

Poděbrady
U nás ji milují hlavně děti, je plná zeleniny.
Kateřina Samková, Poděbrady

Ingredience

  • 4 brambory
  • dle potřeby mrkev
  • dle potřeby celer
  • dle potřeby petržel
  • dle potřeby hrášek zelený
  • dle potřeby květák
  • dle potřeby pórek
  • dle potřeby brokolice
  • 4 lžíce krupice
  • 2 lžíce máslo
  • 3 lžíce petržel nať
  • dle chuti kmín
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do horké vody dáme na kostičky pokrájené brambory a zeleninu. Osolíme, okmínujeme. Vaříme, dokud není vše měkké.
  2. Do vroucí polévky nasypeme krupičku – důkladně rozmícháme, aby se neutvořily hrudky. Krátce povaříme, přidáme máslo a ozdobíme petrželovou natí.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Tisknout