Polévka z řapíkatého celeru
Fotogalerie:

Polévka z řapíkatého celeru

Tereza Vodová

Praha
Tato zelenina, dnes už i u nás naprosto běžná, se dá koupit například v Bille nebo v Albertu.
Tereza Vodová, Praha

Ingredience

  • 250 g celer řapíkatý
  • 2 brambory
  • 500 ml mléko
  • 2 kostky bujón slepičí
  • 200 ml smetana
  • dle chuti pepř
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 50 g celer bílý
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Řapíkatý celer nakrájíme na kousíčky, bílý celer nastrouháme.
  2. krok2 V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nastrouhaný celer a pomalu ho pražíme, dokud nezezlátne.
  3. krok3 Celer zaprášíme moukou a zalijeme vývarem ze dvou kostek Maggi Zlatý slepičí bujon. Přiléváme pomalu, aby nevznikly hrudky.
  4. Přidáme mléko, brambory a řapíkatý celer (hrst kousků si necháme stranou). Vaříme, dokud nejsou všechny ingredience měkké.
  5. Poté vše přendáme do mixéru a rozmixujeme na hladkou směs. Přelijeme zpět do hrnce.
  6. Do hladké polévky vhodíme zbylý celer a zalijeme smetanou. Necháme ještě několik minut povařit.

    TIP: Před přelitím umixované směsi je dobré hrnec znovu umýt, tak se nám polévka nepřipálí.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)


Zpět na článek: Polévka z řapíkatého celeru
Zpět na článek: Polévka z řapíkatého celeru
Zpět na článek: Polévka z řapíkatého celeru
Zpět na článek: Polévka z řapíkatého celeru
Tisknout