Vývar z krůtích krků
Fotogalerie:

Vývar z krůtích krků

Marcela Voláková

Chomutov
Mám ho ze všech vývarů nejradši. Je silný a opravdu chutný.
Marcela Voláková, Chomutov

Ingredience

  • 2 krůtí krk
  • 1 lžička sůl
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česnek
  • 6 kuliček pepř celý
  • 6 kuliček nové koření
  • 2 mrkev
  • 2 petržel
  • 1/4 celer

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Krůtí krky (dají se běžně koupit v každém řeznictví) opláchneme a dáme do většího hrnce. Zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit.
  2. Do hrnce přidáme oloupanou cibuli, česnek a koření. Dáme vařit.
  3. Po 30 minutách přidáme očištěnou zeleninu a ještě dalších 30 minut vaříme.
  4. Vývar přecedíme. Maso z krků obereme a vložíme do polévky. Přidáme libovolnou zavářku a bylinky.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Tisknout