Rohlíky z domácí pekárny
Fotogalerie:

Rohlíky z domácí pekárny

Iveta Šedivá

České Budějovice
Domácí pekárnu si nemohu vynachválit, dá se v ní upéct mnoho druhů pečiva. Například tyto vynikající rohlíky.
Iveta Šedivá, České Budějovice

Ingredience

  • 300 ml mléko
  • 25 g máslo
  • 1 lžička sůl
  • 500 g mouka hladká
  • 1 lžička droždí instantní
  • na pomazání máslo

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do pekárny nalijeme mléko a rozpuštěné máslo. Přidáme ostatní suroviny a nakonec kvasnice. Zadáme program těsto 1‚5 hodiny.
  2. Pak vytvarujeme rohlíky‚ pomažeme je máslem a necháme ještě 10 minut kynout. Pak pečeme v troubě při 180 °C asi 15–20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)


Zpět na článek: Rohlíky z domácí pekárny
Tisknout