Brambory s petrželkovým dipem
Fotogalerie:

Brambory s petrželkovým dipem

Jarmila Fialová

Kroměříž
Na podzim se vždy těším na brambory, to je jídlo podle mého gusta. Mohla bych je jíst třikrát denně.
Jarmila Fialová, Kroměříž

Ingredience

  • 8 brambory
  • svazek petrželka
  • 3 stroužky česnek
  • 40 g parmezán
  • 100 ml olej
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 g slanina anglická

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory dobře vydrhneme kartáčkem a opláchneme vodou. Potom je do kříže nařízneme. Každou zvlášť zabalíme do kousku alobalu a dáme je péct do trouby při 220 °C asi na 50 minut.
  2. Zatím nadrobno posekáme petrželku, prolisujeme stroužky česneku, přidáme strouhaný parmazán, olej a dochutíme špetkou soli a pepřem.
  3. Upečené brambory pomocí dvou vidliček rozevřeme a naplníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme zavinutý plátek anglické slaniny a dáme ještě zapéct zhruba na 5–10 minut.
     
    TIP: Brambory můžeme před dopečením jemně potřít rozehřátým máslem.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)


Zpět na článek: Brambory s petrželkovým dipem
Tisknout