Těstoviny s anglickou slaninou
Fotogalerie:

Těstoviny s anglickou slaninou

Lenka Kudlová

Kuřim
Vegetariáni mohou nahradit slaninu sýrem.
Lenka Kudlová, Kuřim 

Ingredience

  • 400 g těstoviny
  • 750 g zelí sterilované
  • 300 g slanina anglická
  • trocha sůl
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Těstoviny si uvaříme podle návodu na sáčku, ale nesolíme je, prototže zelí je dost slané. Nakrájíme zelí na nudličky, dáme ho do misky, prosolíme a zamícháme. 
  2. Necháme zelí odpočinout, až pustí šťávu. Pokud spěcháme, zelí propracováváme, aby šťáva vytekla rychleji. Na pánvičce osmahneme nakrájenou anglickou slaninu. Po osmažení ji přendáme na talířek. 
  3. Ze zelí vymačkáme šťávu a orestujeme ho na pánvičce dohněda. Nakonec vše smícháme dohromady. Hotové jídlo na talíři před podáváním ozdobíme nakrájenou petrželkou. 

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)


Zpět na článek: Těstoviny s anglickou slaninou
Tisknout