Pohanková kaše
Fotogalerie:

Pohanková kaše

Božena Kolářová

Pouště
Hodí se pro jedlíky i mlsaly.
Božena Kolářová, Pouště

Ingredience

  • 1 hrnek pohanka
  • 6 brambory
  • 2 stroužky česnek
  • špetka majoránka
  • 1 cibule
  • 1/2 pórek
  • 1 lžíce sádlo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Pohanku spaříme horkou vodou‚ scedíme a dáme vařit do studené vody.

  2. Mezitím dáme do jiného kastrolu vařit oloupané brambory. Zhruba po 20 minutách je scedíme. Potom je rozšťoucháme do uvařené pohanky na kaši.
  3. Pohankovo-bramborovou kaši ochutíme česnekem a majoránkou. Podáváme s párkem a okurkou a omastíme na sádle usmaženou cibulkou. Zdobíme pokrájeným pórkem.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Tisknout