Spätzle (špecle)
Fotogalerie:

Spätzle (špecle)

Jana Zatloukalová

Rokytnice
Tento recept jsem se naučila v Německu.
Jana Zatloukalová, Rokytnice

Ingredience

  • Těsto
  • 2 vejce
  • 1 lžička sůl
  • 250 ml voda
  • 500 g mouka hladká
  • Ostatní
  • 1 cibule
  • 250 g slanina anglická
  • 1 lžička olej
  • 200 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na oleji necháme zesklovatět oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli, při­dáme nakrájenou anglickou slaninu a osmahneme.
  2. Z mouky, vajec, soli a vody umícháme hladké těsto, mělo by být hustší. Pokud je řídké, tak je zahustíme moukou, a je-li moc husté, naředíme je vodou.
  3. Těsto lijeme přes síto na noky do většího množství vroucí osolené vody. Jakmile noky vyplavou, jsou hotové.
  4. Nakonec špecle smícháme s opraženou cibulkou a anglickou slaninou a posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.

Pošli recept! 8/2009 (15.7.2009)

Tisknout