Král košťálovin
Fotogalerie:

Král košťálovin

Lenka Němcová

Příkazy
V zapékacích miskách vypadá skvěle.
Lenka Němcová, Příkazy

Ingredience

  • 1 květák
  • 300 g salám měkký
  • 2 vejce vařená
  • na vymazání máslo
  • na vysypání formy strouhanka
  • 200 g sýr eidam
  • 1 vejce
  • 150–200 g smetana

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Uzeninu a vařená vejce pokrájíme na kostičky.
  2. Zapékací misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Střídavě klademe květák‚ uzeninu a vejce.
  3. Posypeme nastrouhaným sýrem a zalijeme smetanou s rozšlehaným vajíčkem. Pak dáme další vrstvu a nakonec znovu zasypeme sýrem a zalejeme smetanou s vajíčkem. Zapékáme asi 45 minut při teplotě 175 °C.

Pošli recept! 6/2009 (13.5.2009)

Tisknout