Kedlubnové placičky
Fotogalerie:

Kedlubnové placičky

Jolana Bílková

Ostrava
Zeleninové karbanátky jsem nejdřív dělala z kapusty. Z kedluben jsou ještě chutnější.
Jolana Bílková, Ostrava

Ingredience

  • 3 kedlubna
  • 1 vejce
  • 1/2 celer
  • 5 stroužků česnek
  • 200 g strouhanka
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • olej na smažení

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Oloupané kedlubny a celer nastrouháme na jemném struhadle. Vymačkáme přeby­teč­nou tekutinu, do směsi vmícháme vejce a přidáme prolisovaný česnek. Osolíme, opepříme, přimícháme strouhanku. Řádně promícháme a tvoříme menší placky.
  2. Smažíme v pánvi na rozpáleném oleji dozlatova. Placičky podáváme s brambo­rovou kaší a obložíme je čerstvou zeleninou.
     
    TIP: Do placiček můžeme přidat strouhaný sýr (eidam nebo nivu), pokrm pak bude pikantnější.

Pošli recept! 4/2009 (11.3.2009)

Tisknout