Domácí langoše
Fotogalerie:

Domácí langoše

Alena Stibanová

Skorkov
Teplá večeře ze surovin, které bývají po ruce.
Alena Stibanová, Skorkov

Ingredience

  • 1 jogurt bílý
  • 1 kg mouka hladká
  • 50 g droždí
  • 4 lžíce olej
  • 1 lžička jedlá soda
  • 1 lžička sůl
  • 500 ml mléko
  • 100 g sýr na strouhání
  • trocha kečup
  • 4 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku, z droždí zaděláme kvásek, do mouky přidáme jogurt, olej, sodu a sůl. Zaděláme těsto a necháme ho 2 hodiny v lednici.
  2. Z těsta vyválíme placky, které usmažíme na oleji. Hotové langoše položíme na ubrousek odkapat a poté potíráme utřeným česnekem, kečupem a sypeme sýrem.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)


Zpět na článek: Domácí langoše
Tisknout