Špenátové palačinky
Fotogalerie:

Špenátové palačinky

Lenka Šolarová

Třebívlice
Mám je moc ráda jako jednoduchou večeři.
Lenka Šolarová, Třebívlice

Ingredience

  • Těsto
  • 200 g mouka hladká
  • 3 vejce
  • 300 ml mléko
  • špetka sůl
  • Náplň
  • 1 špenát
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • 1 vejce
  • kmín
  • Ostatní
  • olej na smažení
  • sýr strouhaný

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko povaříme a necháme vychladnout. Do mísy rozklepneme celá vejce, přisypeme sůl a rozšleháme. Přilijeme mléko, mouku a vše prošleháme. Poté necháme 10 až 15 minut odstát.
  2. Pak na pánvi s olejem smažíme palačinky dozlatova. Plníme je špenátem ochu­ceným česnekem utřeným se solí, přidaným vejcem a kmínem. Svinuté palačiny potřeme máslem, posypeme sýrem a zapečeme.

Pošli recept! 3/2009 (11.2.2009)


Zpět na článek: Špenátové palačinky
Tisknout