Úhrabky
Fotogalerie:

Úhrabky

Blažena Bolková

Horní Tošanovice
Je to naše oblíbená krajová specialita.
Blažena Bolková, Horní Tošanovice

Ingredience

  • 500 g brambory
  • 200 g mouka hladká
  • sůl
  • 400 g brambory vařené
  • 30 g sádlo
  • 40 g slanina anglická
  • 2-3 cibule
  • 300 g zelí kysané
  • kmín drcený

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme‚ na­strouháme a osolíme. Přidáme mouku a umícháme těsto na halušky. Kousky těsta pak oddělujeme nožem přímo z prkénka a vkládáme do osolené vroucí vody, nebo protlačíme cedníkem s velkými otvory. Slaninu nakrájíme na kostičky, brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na kousky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Uvařené halušky vyndáme‚ přidáme k nim na­krájené brambory uvařené ve slupce a vše zlehka promícháme. Na sádle upečeme kostičky slaniny‚ přidáme nakrájenou cibuli‚ zpěníme‚ při­­mícháme nakrájené kysané zelí‚ drcený kmín a podusíme.
  3. Nakonec k zelí přidáme halušky a promícháme.

    TIP: K úhrabkům můžeme stejně jako k haluškám přidat brynzu.

Pošli recept! 2/2009 (14.1.2009)


Zpět na článek: Úhrabky
Tisknout