Rajčatová polévka
Fotogalerie:

Rajčatová polévka

Hana Křížová

Jihlava
Naše rodinka není moc omáčková, takže rajčatová omáčka nikomu radost neudělá. Zato polévka z čerstvých rajčat – to je jiná písnička. Kdykoli ji uvařím, jen se po ní na talířích zapráší. Vyzkoušej ji se mnou!
Hana Křížová, Jihlava

Ingredience

  • pepř
  • 200 g smetana zakysaná
  • 2 cibule
  • cukr krupice
  • 2 lžíce olej
  • sůl
  • 10 rajčata
  • pažitka
  • 500 ml vývar zeleninový
  • osmahlé kostičky chleba

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Rajčata na okamžik ponoříme do vroucí vody, pak je totiž lépe oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Drobně pokrájenou cibuli podusíme na oleji. Přidáme rajčata a vývar, vaříme asi 15 minut a rozmixujeme.
  2. Přilijeme zakysanou smetanu, opepříme, osolíme, případně přisladíme. Nakonec vsypeme pokrájené bylinky (mohou být i sušené). Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.

Pošli recept! 11/2008 (15.10.2008)

Tisknout