Salát s feta sýrem
Fotogalerie:

Salát s feta sýrem

Klára Samková

Příbramsko
Zbožňuju feta sýr. Jeho úžasná chuť se dá využít na mnoho způsobů. Používám ho do salátů, toastů, pizzy i polévek. Dá se mlsat i jako zdravá pochoutka k vínu. Při každém jídle s fetou se mi vybaví vzpomínky na mé milované Řecko.
Klára Samková, Příbramsko

Ingredience

  • 200 g sýr feta
  • 3 rajčata
  • 10 olivy
  • 1 paprika
  • 1 okurka
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej olivový
  • 2 lžíce petržel
  • 1 lžíce ocet vinný
  • 2 lžíce kapary

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Umytá rajčata a okurky (bez slupky) nakrájíme na plátky a papriku a cibuli na kroužky.
  2. Zeleninu vložíme do salátové mísy a smícháme ji s olivami, nadrobno nasekanou petrželkou, oreganem, kapary a kousky fety.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)


Zpět na článek: Salát s feta sýrem
Tisknout