Zbožňuju feta sýr. Jeho úžasná chuť se dá využít na mnoho způsobů. Používám ho do salátů, toastů, pizzy i polévek. Dá se mlsat i jako zdravá pochoutka k vínu. Při každém jídle s fetou se mi vybaví vzpomínky na mé milované Řecko.
Klára Samková, Příbramsko
Ingredience
- 200 g sýr feta
- 3 rajčata
- 10 olivy
- 1 paprika
- 1 okurka
- 1 cibule
- 2 lžíce olej olivový
- 2 lžíce petržel
- 1 lžíce ocet vinný
- 2 lžíce kapary
Doba přípravy
Počet porcí
3
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Umytá rajčata a okurky (bez slupky) nakrájíme na plátky a papriku a cibuli na kroužky.
-
Zeleninu vložíme do salátové mísy a smícháme ji s olivami, nadrobno nasekanou petrželkou, oreganem, kapary a kousky fety.