Houby na smetaně
Fotogalerie:

Houby na smetaně

Pavla Totušková

Praha
Jsem nadšená houbařka a houby miluji čerstvé i nakládané. Tento recept je kombinací obojího, je velmi chutný jako večeře nebo lehký oběd. Moje rodina ho miluje.
Pavla Totušková, Praha

Ingredience

  • 200 g žampiony
  • 150 g máslo
  • 1 smetana
  • 1 stroužek česnek
  • šťáva citrónová
  • 200 g houby

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Žampiony oloupeme a nakrájíme na čtvrtinky ( to samé provedeme i s čerstvými lesními houbami). Pokud budeme používat naložené kyselé houbičky, nejprve je slijeme a necháme okapat.
  2. krok2
    Na hluboké pánvi rozpustíme máslo a nakrájené čerstvé houby osmažíme. Poté přidáme nakládané houbičky a vše promícháme. Houby zalijeme čerstvou smetanou a chvilku povaříme.
  3. krok3
    Na závěr směs ochutíme solí, utřeným česnekem a ci­tro­novou šťávou. Celou směs ještě jednou důkladně promícháme a po­vaříme asi 5 minut. Houby se hodí jako skvělá příloha k pečeným masům a ne­bo se jedí i samotné s čerstvým pečivem nebo s novými bramborami.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)


Zpět na článek: Houby na smetaně
Zpět na článek: Houby na smetaně
Zpět na článek: Houby na smetaně
Zpět na článek: Houby na smetaně
Tisknout