Malinový kompot
Fotogalerie:

Malinový kompot

Jitka Slavíková

Pardubice
Keře malin na mojí zahrádce se v poslední době bujně rozrostly a v létě se mi odměňují záplavou voňavých plodů. Děti je chodí uzobávat, ale stejně zbude pokaždé dost na přípravu kompotů, které s chutí otevíráme v zimě.
Jitka Slavíková, Pardubice

Ingredience

  • 400 g cukr krupice
  • 4 l voda
  • 60 g sůl
  • 2,3 kg maliny
  • špetka kyselina citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Pokud chceme maliny kompotovat, vybíráme pouze velké a pevné plody. Maliny odstopkujeme a opa­trně opláchneme ve vodě. Pak je necháme okapat a naplníme do sklenic.
  2. Cukerný roztok připravíme ve větším hrnci, kde přivedeme vodu k varu, přimícháme cukr, špetku kyseliny citronové a vaříme, dokud se cukr ne­rozpustí.
  3. Maliny opatrně naplníme do sklenic a zaléváme připraveným horkým cukerným roztokem. Uzavřené sklenice sterilujeme nejlépe v zavařovacím hrnci 15 minut při 85 °C.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)


Zpět na článek: Malinový kompot
Tisknout