Pomerančový džus
Fotogalerie:

Pomerančový džus

Daniela Bečková

Beroun
Je velmi osvěžující a všem chutná.
Daniela Bečková, Beroun

Ingredience

  • 0,5 kg pomeranč
  • 750 g cukr krupice
  • 50 g kyselina citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Pomeranče omyjeme v octové vodě, nakrájíme je i s kůrou na kousky a dáme do tlakového hrnce. Přisypeme kyselinu citronovou, přilijeme 1l vody, přikryjeme a necháme den stát.
  2. Pak je v tlakovém hrnci 1/4 hodiny vaříme. Studenou směs rozmixujeme. Přidáme 8 litrů vody, cukr a promícháme. Popřípadě ještě dosladíme. Hotový džus je vhodné nakonec přecedit.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Tisknout