Mrkvovo-meruňkový džem
Fotogalerie:

Mrkvovo-meruňkový džem

Martina Zelenková

Příbram
Možná se ti jako mně urodí na zahrádce hodně meruněk. Něco sníš, něco použiješ na ovocné knedlíky, část zavaříš. No a ten zbytek určitě neváhej využít na džem. Když vyzkoušíš moji kombinaci s mrkví, pochutnáš si!
Martina Zelenková, Příbram

Ingredience

  • 500 g mrkev
  • 350 g cukr pískový
  • 500 g meruňky

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Mrkev očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přendáme do kastrolu, podlijeme trochou vody a dusíme asi 45 minut.
  2. krok2
    Pak přidáme vypeckované meruňky a společně vaříme bez cukru, aby se marmeláda nepřipalovala.
  3. krok3
    Před koncem varu vložíme do marmelády cukr a na mírném ohni jej necháme rozpustit. Stále mícháme. Horkou marmeládu plníme do čistých sklenic a dobře uzavřeme víčky.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Tisknout