Třešňový kompot
Fotogalerie:

Třešňový kompot

Vlaďka Miláčková

Praha
Třešňové kompoty jsou u nás nejoblíbenější.
Vlaďka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 300 g cukr krupice
  • 2-3 l voda
  • 5 kg třešně

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Omyté třešně odstopkujeme a dáme asi na hodinu do vlažné slané vody (na 1 l vody 20 g soli), aby vyplavaly larvy vrtule třešňové.
  2. Sklenice plníme třešněmi a zalijeme nálevem jen asi do 3/4, neboť ovoce samo pustí šťávu. Sklenice postavíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme asi 25–30 minut při 80 °C. Po vyjmutí z hrnce teplé sklenice otočíme dnem vzhůru, do vychladnutí.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Tisknout