Výborné zelňáky
Fotogalerie:

Výborné zelňáky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jsou vynikající variantou bramboráků.
Andrea Holcová, České Budějovice

Ingredience

  • 4 hrníčky zelí kysané
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • 1 a 1/2 hrníčku mouka hladká
  • 1/ hrníčku sádlo
  • hrst škvarky
  • hera
  • paprika pálivá

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Zelí vymačkáme a pokrájíme‚ smícháme s moukou‚ rozpuštěným sádlem a mletými škvarky (podle chuti)‚ přidáme vejce‚ ochutíme pepřem‚ paprikou a solí a důkladně vypracujeme.
  2. Na vále vysypaném moukou těsto vyválíme asi na 0‚5 cm plát‚ skleničkou vypícháme kolečka‚ přendáme na suchý plech a upečeme dozlatova.
     
    TIP: Zelňáky budou křupavější‚ když je upečené potřeme rozpuštěnou herou.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Tisknout