Květákové placičky III
Fotogalerie:

Květákové placičky III

Helena Pštrosová

Litoměřice
Mezi moje nejoblíbenější letní jídla patří placičky z květáku. Jejich příprava je velmi jednoduchá a rychlá, vylepšit si je můžeš podle vlastní fantazie, a přesto tě tato pochoutka finančně nevyčerpá.
Helena Pštrosová, Litoměřice

Ingredience

  • mouka hladká
  • 5 vejce
  • slanina anglická
  • petrželka
  • 1 květák

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Syrový květák nastrouháme na hrubém struhadle, při­dáme vejce, nasekanou petržel, sůl, pepř a podle po­třeby hladkou mouku, aby směs držela pohromadě.
  2. Pokud ji máme, vmícháme nakrájenou uzeninu. Do rozpáleného oleje klademe lžící placičky a smažíme po obou stranách dozlatova. Placičky chutnají s tatarkou a se zeleninovým salátem.
  3. Výborné jsou také s bramborami nebo s bramborovou kaší. Placičky můžeme připravit také z vařeného květáku. který vystydlý pokrájíme na malé kousky, okořeníme a dá­le postupujeme stejně.

Pošli recept! 7/2008 (18.6.2008)

Tisknout