Zelník na plech
Fotogalerie:

Zelník na plech

Barbora Míčanská

Praha
Zelí patří k nejzdravější zelenině díky vysokému obsahu vitaminů a minerálů. Mám ho ráda nejen syrové v salátech, ale i v teplé kuchyni. Zelníky jsou nejen zdravé, ale i velmi jednoduché.
Barbora Míčanská, Praha

Ingredience

  • 500 g zelí kysané
  • 250 g mouka polohrubá
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 200 ml mléko
  • 80 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Okapané zelí smícháme s moukou a kypřicím práškem. Osolíme a přidáme acidofilní mléko a rozehřátý tuk. Z ingrediencí vypracujeme těsto. Pokud je příliš tuhé, přidáme mléko, a pokud je moc řídké, přidáme naopak mouku.
  2. Z těsta vyválíme plát, který velmi opatrně přeneseme na vymazaný a vysypaný plech či do formy na pečení. Propícháme ho vidličkou a dáme do vyhřáté trouby péci. Pečeme asi 45 minut.

Pošli recept! 10/2008 (17.9.2008)

Tisknout