Zelí patří k nejzdravější zelenině díky vysokému obsahu vitaminů a minerálů. Mám ho ráda nejen syrové v salátech, ale i v teplé kuchyni. Zelníky jsou nejen zdravé, ale i velmi jednoduché.
Barbora Míčanská, Praha
Ingredience
- 500 g zelí kysané
- 250 g mouka polohrubá
- 1/2 prášek do pečiva
- 200 ml mléko
- 80 g máslo
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
50 Kč
Postup přípravy
-
Okapané zelí smícháme s moukou a kypřicím práškem. Osolíme a přidáme acidofilní mléko a rozehřátý tuk. Z ingrediencí vypracujeme těsto. Pokud je příliš tuhé, přidáme mléko, a pokud je moc řídké, přidáme naopak mouku.
-
Z těsta vyválíme plát, který velmi opatrně přeneseme na vymazaný a vysypaný plech či do formy na pečení. Propícháme ho vidličkou a dáme do vyhřáté trouby péci. Pečeme asi 45 minut.