Sýrové smaženky
Fotogalerie:

Sýrové smaženky

Marie Šebrlová

Heřmanův Městec
Jsou dobrým tipem na originální pohoštění pro vzácné hosty.
Marie Šebrlová, Heřmanův Městec

Ingredience

  • pepř
  • 2 vejce
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 dl mléko
  • 150 g sýr
  • kmín
  • 1lžičku prášek do pečiva

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Tvrdý sýr (eidam, čedar a podobně) nahrubo nastrouháme a přidáme k němu ostatní suroviny. Zpracujeme hustší těsto, které necháme v lednici asi dvě hodiny uležet. Z připraveného těsta vy­tvarujeme pomocí lžíce nebo vařečky oválné smaženky a opatrně a pomalu je sma­žíme na rozpáleném rostlinném oleji. Vychladlé klademe na připravené plátky veky. Potřeme je hořčicí a posypeme na­drobno nakrájenou jarní cibulkou.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)


Zpět na článek: Sýrové smaženky
Tisknout