Jsou dobrým tipem na originální pohoštění pro vzácné hosty.
Marie Šebrlová, Heřmanův Městec
Ingredience
- pepř
- 2 vejce
- 2 lžíce mouka hladká
- 1 dl mléko
- 150 g sýr
- kmín
- 1lžičku prášek do pečiva
Doba přípravy
Počet porcí
4
Orientační cena
45 Kč
Postup přípravy
-
Tvrdý sýr (eidam, čedar a podobně) nahrubo nastrouháme a přidáme k němu ostatní suroviny. Zpracujeme hustší těsto, které necháme v lednici asi dvě hodiny uležet. Z připraveného těsta vytvarujeme pomocí lžíce nebo vařečky oválné smaženky a opatrně a pomalu je smažíme na rozpáleném rostlinném oleji. Vychladlé klademe na připravené plátky veky. Potřeme je hořčicí a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou.